Disable Preloader

Novosti

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva svu djecu koja su sudjelovala u ljetnom programu „Olimpijada čitanja 2023.“ na završnu svečanost koja će se održati u Gradskom parku, pored dječjeg igrališta u utorak, 12. 9. 2023. Svečanost će započeti u 18.30 sati, a u slučaju kiše, program se odgađa. Svim sudionicima ovogodišnje Olimpijade čitanja bit će dodijeljene diplome, a najuspješniji će primiti medalje. Mole se učenici da sa sobom ponesu dekice i dnevnike čitanja. U programu će sudjelovati i ambasadorice čitanja koprivničke knjižnice: Karolina Điko, učenica 1. razreda koprivničke Gimnazije i Maria Milanović Vugrač, učenica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ knjižnice koje će voditi program i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja će uručiti priznanja i medalje.


 Olimpijada čitanja 2023. provodila se od 26. 6. do 31.8.2023. među djecom od 1. do 4. razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu. Ovaj program provodi se već osmu godinu, osmislile su ga i u potpunosti provode knjižničarke Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice « Fran Galović ». Program je postao  popularan među djecom pa se svake godine sve više djece uključuje i postižu se sve bolji i bolji rezultati, a ono što je najvažnije je da učenici stječu bolje čitateljske kompetencije i uživaju u čitanju.


Ove godine prijavilo se ukupno 217 učenika od 1. do 4. razreda. Aktivno ih je sudjelovalo 197, a pročitali su ukupno 3240 knjige što je identično s rezultatima prošle godine. U prosjeku pročitano je čak 16 knjiga po sudioniku. Čak 37 učenika primit će zlatnu medalju za pročitanih 40 knjiga, a dodijeljene će biti srebrne i brončane medalje. Pohvalit ćemo i nagraditi one učenike koji su najviše komentirali knjige na web  stranici Olimpijade i one koji su nas oduševili svojim dnevnicima čitanja. Program se i ove godine provodio u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci, a ove godine u provođenje su se priključile Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradska knjižnica Makarska. Program financijski podupire Ministarstvo kulture i medja Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.
Natrag
scroll to top